Alla dessa fantastiska stora maskiner

Det finns maskiner och så finns det stora maskiner. Vissa av oss har en förmåga att bli imponerade av då vi ser alla dessa fantastiska stora maskinerna som utför olika typer av arbeten. Det kan vara gigantiska grävmaskiner eller stora skogsmaskiner som arbetar inom skogsavverkning. Även fordon som långtradare kan imponera efter våra vägar.

Företagen som äger dessa maskiner gör stora investeringar för att kunna bedriva den verksamhet man har. Som skogsföretag så gäller det att använda sig av den senaste tekniken som finns på marknaden för att arbetet ska kunna utföras.

För att vissa arbeten ska kunna utföras så är det ett måste med dessa mastodontmaskiner. Det kan vara tidkrävande arbete som gör att det går betydligt snabbare med någon form av stor maskin. Världens största grävmaskin är en Terex RH 400 som man kan läsa om här. Den tar 900 ton i en skopa under en timma. Mycket imponerande.

Något som också imponerar är alla dessa långtradare som ligger efter våra vägar. Upp till 48 ton kan en långtradare lasta som mest efter våra vägar. I Finland så ser det annorlunda ut då man sedan 2013 kan lasta upp till 76 ton där borta. Ungefär 16 procent av den Svenska trafiken utgörs av tunga lastbilar. Ofta så kan man se dessa 24 meter långa fordonen efter våra Svenska vägar.